Калорійність продуктів онлайн

Овочі та зелень

Калорійність овочів та зелені
Найменування продукту Калорійність, ккал/100 г Білки, г Жири, г Вуглеводи, г
Артишоки 45 3.3 0.1 10.5
Баклажани 28 1.2 0.1 6.5
Зелений горошок 93 5.4 0.4 14.4
Зелений горошок консервований 41 2.9 0.2 7.3
Кабачки 22 1.0 0.1 4.8
Капуста білокачанна 23 1.3 0.1 4.7
Капуста брокколі 33 2.8 0.4 6.6
Капуста брюссельська 12 3.4 0.2 5.5
Капуста квашена 20 1.0 0.1 4.6
Капуста китайська 16 1.2 0.1 3.1
Капуста червонокачанна 27 1.6 0.1 5.7
Капуста кольрабі 26 1.5 0.1 6.0
Капуста цвітна 18 1.9 0.3 3.6
Картопля відварна 60 1.6 0.1 13.8
Кукурудза 103 3.3 1.5 18.7
Цибуля зелена 20 0.9 0.1 4.6
Цибуля ріпчаста 45 1.1 0.1 10.1
Морква 34 0.9 0.2 7.6
Огірки свіжі 15 0.7 0.1 3.6
Огірки солоні 8 0.3 0.1 1.9
Перець солодкий 19 0.9 0.2 4.7
Петрушка 23 3.0 0.5 3.7
Помідори 15 0.8 0.2 3.5
Ревінь 16 0.7 0.1 3.7
Редис 18 0.9 0.1 3.4
Редька 25 1.4 0.1 5.0
Ріпа 25 1.0 0.1 5.7
Салат 15 1.3 0.2 2.9
Буряк 44 1.6 0.2 9.6
Листова Селера 21 1.0 0.1 4.0
Коренеплоди Селери 38 1.5 0.2 8.0
Гарбуз 24 1.0 0.1 6.5
Кріп 30 2.5 0.8 4.9
Квасоля стручкова 31 1.8 0.1 6.3
Хрін 49 4.0 0.4 10.5
Цвітна капуста 28 1.9 0.3 5.0
Часник 60 3.0 0.5 13.0
Шпинат 17 2.9 0.4 3.6
Щавель 28 2.2 0.3 5.4

Фрукти та ягоди

Калорійність фруктів і ягід
Найменування продукту Калорійність, ккал/100 г Білки, г Жири, г Вуглеводи, г
Абрикоси 49 0.9 0.5 12.0
Авокадо 204 2.0 15.0 9.0
Айва 30 0.4 0.2 8.0
Алича 38 0.6 0.2 9.5
Ананас 44 0.5 0.1 11.5
Апельсин 45 0.9 0.2 11.0
Кавун 40 0.6 0.2 9.0
Банани 90 1.1 0.3 23.0
Брусниця 45 0.7 0.2 11.1
Виноград 70 0.7 0.2 18.1
Вишня 25 0.5 0.1 6.2
Лохина 37 0.7 0.3 9.5
Гранат 52 1.0 0.2 13.8
Грейпфрут 35 0.7 0.1 8.0
Груша 42 0.4 0.1 11.5
Диня 45 0.5 0.2 11.1
Ожина 32 1.0 0.2 7.6
Суниця 48 1.0 0.5 11.0
Інжир 56 0.8 0.3 15.0
Ківі 50 1.1 0.4 11.0
Кизил 41 1.5 0.4 9.8
Полуниця 35 0.8 0.4 8.0
Журавлина 33 0.4 0.1 8.4
Агрус 48 1.0 0.2 11.1
Лимон 30 0.9 0.2 9.3
Малина 45 1.2 0.3 9.5
Мандарин 41 0.9 0.2 9.5
Обліпиха 30 1.2 0.3 7.8
Персики 45 0.9 0.3 11.0
Садова Горобина 81 1.4 0.5 21.0
Горобина чорноплідна 54 1.1 0.3 14.7
Сливи 44 0.5 0.3 11.4
Смородина 43 1.4 0.2 10.7
Черешня 53 1.0 0.3 12.2
Чорниця 44 1.0 0.3 10.0
Яблука 45 0.5 0.2 11.4

Горіхи та насіння

Калорійність горіхів і насіння
Найменування продукту Калорійність, ккал/100 г Білки, г Жири, г Вуглеводи, г
Насіння 580 28.0 47.0 23.0
Горіхи Волоські 650 15.0 62.0 14.0
Земляні Горіхи (арахіс) 470 25.0 49.0 16.0
Горіхи Кедрові 620 13.0 60.0 9.0
Мигдаль 600 21.0 53.0 19.0
Фісташки 620 20.0 53.0 28.0
Фундук 705 15.0 66.0 16.0

Сухофрукти

Калорійність сухофруктів
Найменування продукту Калорійність, ккал/100 г Білки, г Жири, г Вуглеводи, г
Родзинки 280 3.1 0.5 74.0
Інжир 290 3.0 0.3 75.0
Кишмиш 310 3.5 0.4 81.0
Курага 293 3.2 0.5 75.0
Урюк 297 3.5 0.3 79.0
Фініки 290 2.5 0.5 75.0
Чорнослив 220 2.3 0.3 58.0
Яблука 210 0.5 0.3 56.0

Яйця

Калорійність яєць
Найменування продукту Калорійність, ккал/шт. Білки, г Жири, г Вуглеводи, г
Яйце куряче (1 шт.) 65 5.5 4.5 0.5
Яєчний порошок 540 45.0 30.0 25.0

Хліб та здоба

Калорійність хліба та здоби
Найменування продукту Калорійність, ккал/100 г Білки, г Жири, г Вуглеводи, г
Бублики 312 9.5 7.0 50.0
Житні коржі 375 9.0 11.0 63.0
Здобна випічка 300 6.0 14.0 40.0
Сушіння, пряники 330 6.0 16.0 45.0
Сухарі пшеничні 330 8.0 13.0 52.0
Хліб Дарницький 206 6.5 3.0 37.0
Хліб пшеничний (білий) 265 8.0 3.5 49.0
Хліб житній (чорний) 210 7.0 1.5 43.0

Молочні та кисломолочні продукти

Калорійність молочних та кисломолочних продуктів
Найменування продукту Калорійність, ккал/100 г Білки, г Жири, г Вуглеводи, г
Ацидофілін (3,2% жирності) 58 3.1 3.2 4.5
Бринза коров’яча 260 18.2 21.0 2.2
Йогурт (1,5%) 51 3.3 1.5 6.0
Кефір жирний 60 3.3 3.2 4.5
Кефір (1% жирності) 38 3.2 1.0 4.0
Кефір знежирений 30 3.3 0.1 4.5
Молоко (3,2% жирності) 60 3.2 3.3 4.8
Молоко коров’яче незбиране 68 3.2 4.0 4.8
Молоко згущене з цукром 324 8.0 9.0 51.0
Молоко сухе 470 34.0 24.0 58.0
Морозиво вершкове 220 3.0 11.0 27.0
Кисляк 59 3.5 3.0 6.0
Ряжанка 85 3.2 4.2 7.5
Вершки (10% жирності) 120 2.0 10.0 4.0
Вершки (20% жирності) 300 2.5 28.0 4.5
Сметана (10%) 115 2.7 10.0 4.0
Сметана (20%) 210 2.5 20.0 4.0
Сирки 380 11.0 24.0 28.0
Сиркова маса 207 16.0 10.0 15.0
Сир (18% жирності) 226 18.0 18.0 2.0
Сир нежирний 80 18.0 1.0 3.0
Сир зі сметаною 260 13.5 21.5 3.5

Тверді сири

Калорійність твердих сирів
Найменування продукту Калорійність, ккал/100 г Білки, г Жири, г Вуглеводи, г
Сир голландський 357 25.0 28.0 0.6
Сир Гауда 384 26.0 31.0 0.8
Сир Ламбер 377 25.0 30.0 0.6
Сир Пармезан 330 32.0 22.0 0.8
Сир Російський 371 28.0 30.0 0.8
Сир ковбасний 268 20.0 18.0 2.0
Сир Рокфор 352 23.0 28.0 1.0
Сир Честер 398 26.0 34.0 1.0
Сир Швейцарський 335 28.0 27.0 1.0

Борошно і крупи

Калорійність борошна і круп
Найменування продукту Калорійність, ккал/100 г Білки, г Жири, г Вуглеводи, г
Горох зелений 280 22.4 1.4 43.2
Борошно пшеничне 348 10.3 1.0 72.0
Борошно житнє 347 10.5 1.7 71.0
Крупа гречана ядриця 346 13.3 3.3 62.0
Крупа манна 340 10.0 1.0 70.0
Крупа вівсяна 374 12.0 7.0 59.0
Крупа перлова 342 9.9 1.3 73.0
Крупа пшенична 352 10.7 1.4 73.0
Крупа пшоняна 335 11.0 3.3 69.0
Крупа ячна 343 11.6 2.2 70.0
Кукурудзяні пластівці 369 7.0 1.5 76.0
Макаронні вироби 350 12.0 1.5 72.0
Мюслі 370 10.0 7.0 65.0
Вівсяні пластівці 305 11.0 6.0 56.0
Пшоно 351 11.0 3.3 72.0
Рис 337 7.3 0.7 75.0
Соя 395 36.5 19.9 30.0
Квасоля 328 22.5 1.5 58.0
Сочевиця 310 24.0 1.0 60.0
Ячмінні пластівці 315 9.5 2.5 64.0

Мясо

Калорійність М’яса
Найменування продукту Калорійність, ккал/100 г Білки, г Жири, г Вуглеводи, г
Грудинка (Баранина) 533 16.6 47.3 0
Окіст (Баранина) 375 18.5 31.7 0
Відбивна на кісточці (Баранина) 380 20.0 32.0 0
Лопатка (Баранина) 380 19.0 32.5 0
Спинна частина (Баранина) 459 18.5 40.7 0
Яловичина тушкована 180 23.2 8.1 0
Яловичина смажена 170 23.5 8.0 0
Яловичий фарш 118 16.4 6.5 0
Грудинка (Яловичина) 405 19.5 36.5 0
Лопатка (Яловичина) 208 25.0 9.0 0
Мізки (Яловичина) 124 12.0 9.3 0
Нежирне тушене м’ясо (Яловичина) 200 25.0 7.5 0
Оковалок (Яловичина) 380 20.0 32.0 0
Окіст (Яловичина) 308 22.5 22.8 0
Печінка (Яловичина) 87 14.5 3.9 0
Нирки (Яловичина) 59 10.6 1.2 0
Ребра (Яловичина) 446 23.0 38.0 0
Серце (Яловичина) 82 13.0 3.0 0
Філе (стейк, Яловичина) 189 22.0 11.0 0
Філе (ростбіф, Яловичина) 381 23.5 32.5 0
Нежирне тушене м’ясо (Свинина) 184 25.3 7.0 0
Окіст (Свинина) 543 17.6 43.2 0
Відбивна на кісточці (Свинина) 537 19.0 40.5 0
Печінка (Свинина) 108 17.3 3.6 0
Плече (Свинина) 593 15.0 48.0 0
Нирки (Свинина) 80 14.5 2.2 0
Свиняча ніжка 431 21.0 33.6 0
Серце (Свинина) 90 14.0 4.0 0
Філе (Свинина) 264 21.0 19.0 0
Шийка (Свинина) 552 17.4 47.4 0
Шніцель (Свинина) 252 19.8 17.0 0
Язик (Свинина) 208 17.5 12.3 0

Телятина

Калорійність ТЕЛЯТИНИ
Найменування продукту Калорійність, ккал/100 г Білки, г Жири, г Вуглеводи, г
Грудинка телятини 213 23 14 0
Ніжка телятини 161 20 9 0
Окіст телятини 155 20 8 0
Відбивна на кісточці 188 22 11 0
Спинна частина телятини 210 23 12 0
Філе телятини 158 22 7 0
Шніцель телятини 162 20 8 0

Птиця та дичина

Калорійність птиці та дичини
Найменування продукту Калорійність, ккал/100 г Білки, г Жири, г Вуглеводи, г
Гусак 390 19 28 0
Дика птиця, в середньому 108 22 4 0
Індичка 200 30 10 0
Індик 230 28 13 0
Зайчатина 124 22 4 0
Ковбаса варена 250 12 20 3
Ковбаса напівкопчена 380 15 30 3
Корейка 430 25 35 0
Кролятина 115 22 4 0
Курка варена 135 30 4 0
Курка смажена 210 25 11 0
Качка 405 20 35 0
Фазан 143 24 6 0
Курчата 156 22 8 0

Риба та морепродукти

Калорійність риби і морепродуктів
Найменування продукту Калорійність, ккал/100 г Білки, г Жири, г Вуглеводи, г
Горбуша 147 20.0 6.0 0.0
Ікра зерниста 250 30.0 15.0 0.0
Ікра кетова 245 28.0 14.0 0.0
Ікра минтая 130 24.0 3.0 0.0
Кальмар 75 15.0 1.0 0.0
Камбала 90 19.0 1.0 0.0
Короп 87 17.0 3.0 0.0
Короп смажений 145 17.0 8.0 0.0
Кета 157 19.0 7.0 0.0
Консерви рибні в олії 320 20.0 25.0 0.0
Консерви рибні у власному соку 120 20.0 4.0 0.0
Креветки 85 18.0 1.0 0.0
Краби 70 15.0 1.0 0.0
Лящ 100 20.0 3.0 0.0
Лососина смажена 145 20.0 7.0 0.0
Копчена Лососина 385 22.0 35.0 0.0
Макрурус 60 15.0 1.0 0.0
Мідії 72 10.0 2.0 0.0
Минтай 70 15.0 1.0 0.0
Мойва 157 18.0 8.0 0.0
Морська капуста 16 2.0 0.0 3.0
Навага 44 9.0 1.0 0.0
Минь 81 16.0 3.0 0.0
Окунь морський 95 20.0 2.0 0.0
Окунь річковий 82 19.0 1.0 0.0
Омар 82 18.0 1.0 0.0
Печінка тріски 613 12.0 60.0 0.0
Раки 75 15.0 2.0 0.0
Салака 98 20.0 2.0 0.0
Севрюга 137 20.0 8.0 0.0
Оселедець атлантичний 57 8.0 3.0 0.0
Сьомга 219 20.0 12.0 0.0
Сиг 144 22.0 6.0 0.0
Скумбрія 153 20.0 10.0 0.0
Сом 154 20.0 8.0 0.0
Ставрида 119 20.0 5.0 0.0
Стерлядь 320 25.0 30.0 0.0
Судак 72 19.0 1.0 0.0
Тріска 59 14.0 1.0 0.0
Трепанг 35 9.0 1.0 0.0
Тунець 296 30.0 15.0 0.0
Вугор річковий 598 15.0 60.0 0.0
Форель 208 20.0 12.0 0.0
Хек 86 19.0 1.0 0.0
Шпроти в олії 250 20.0 20.0 0.0
Щука 72 18.0 2.0 0.0

Жири і масла

Калорійність жирів і масла
Найменування продукту Калорійність, ккал/100 г Білки, г Жири, г Вуглеводи, г
Жир яловичий топлений 871 0.0 97.0 0.0
Жир гусячий 930 0.0 100.0 0.0
Жир топлений 930 0.0 100.0 0.0
Маргарин вершковий 745 0.0 83.0 0.0
Маргарин бутербродний 670 0.0 75.0 0.0
Маргарин для випічки 675 0.0 75.0 0.0
Олія арахісова 895 0.0 100.0 0.0
Олія кукурудзяна 900 0.0 100.0 0.0
Олія оливкова 824 0.0 92.0 0.0
Олія соняшникова 900 0.0 100.0 0.0
Масло вершкове 750 0.5 82.0 0.5
Олія соєва 900 0.0 100.0 0.0
Масло топлене 885 0.0 99.0 0.0

Соуси

Калорійність соусів
Найменування продукту Калорійність, ккал/100 г Білки, г Жири, г Вуглеводи, г
Кетчуп 80 1.0 0.0 20.0
Майонез 625 2.0 66.0 2.0
Майонез легкий 260 1.0 27.0 5.0

Безалкогольні напої

Калорійність безалкогольних напоїв
Найменування продукту Калорійність, ккал/100 г Білки, г Жири, г Вуглеводи, г
Апельсиновий сік 123 1.1 0.5 28.3
Грейпфрутовий сік без цукру 75 0.7 0.2 19.4
Колу 110 0.0 0.0 28.0
Кава без молока і цукру 0 0.0 0.0 0.0
Лимонад 123 0.1 0.1 30.3
Мінеральна вода 0 0.0 0.0 0.0
Морквяний сік 68 0.6 0.2 16.5
Овочевий напій 60 1.0 0.3 14.5
Сік із червоної смородини 125 1.0 0.4 30.0
Сік з чорної смородини 138 1.4 0.6 32.0
Яблучний сік 118 0.2 0.0 30.5
Чай без цукру 0 0.0 0.0 0.0

Алкогольні напої

Калорійність алкогольних напоїв
Найменування продукту Калорійність, ккал/100 г Білки, г Жири, г Вуглеводи, г
Вино біле 80 0.1 0.0 1.9
Вино червоне 74 0.1 0.0 2.3
Вино яблучне 37 0.1 0.0 9.3
Віскі 240 0.1 0.0 0.0
Вишнева наливка 300 0.1 0.0 30.0
Горілка 275 0.0 0.0 0.0
Джин 33 0.0 0.0 0.1
Лікер 325 0.2 0.0 35.0
Коньяк 250 0.0 0.0 0.0
Пиво 45 0.5 0.0 3.0
Слив’янка 120 0.2 0.0 27.0
Сидр 40 0.1 0.0 9.8
Шампанське сухе 85 0.1 0.0 2.0
Шнапс 200 0.0 0.0 0.0

Кондитерські вироби та солодощі

Калорійність кондитерських виробів, солодощів
Найменування продукту Калорійність, ккал/100 г Білки, г Жири, г Вуглеводи, г
Вафлі з фруктовими начинками 342 5.0 16.0 51.0
Вафлі з жировмісними начинками 530 6.0 29.0 67.0
Варення 294 0.4 0.1 74.0
Драже фруктове 384 0.5 1.0 95.0
Зефір 300 0.8 0.5 77.0
Ірис 387 1.0 4.0 85.0
Какао 416 5.0 20.0 56.0
Карамель 296 0.4 4.0 75.0
Цукерки, глазуровані шоколадом 396 3.5 18.0 58.0
Мед 310 0.3 0.0 79.0
Мармелад 296 0.2 0.1 75.0
Пастила 305 1.5 1.5 74.0
Повидло 270 0.6 0.2 66.0
Листкове тістечко з кремом 544 6.0 32.0 55.0
Листкове тістечко з яблуком 454 5.0 25.0 58.0
Тістечко бісквітне з фруктовою начинкою 344 4.5 15.0 55.0
Цукор 380 0.0 0.0 100.0
Торт бісквітний з фруктовою начинкою 386 5.0 12.0 69.0
Торт мигдальний 524 7.0 28.0 59.0
Халва тахинна 510 12.0 27.0 52.0
Халва соняшникова 516 13.0 28.0 51.0
Шоколад гіркий 540 7.5 31.0 58.0
Шоколад молочний 548 7.0 32.0 57.0

Шукаєте простий спосіб контролювати своє харчування? Наша онлайн-таблиця калорійності стане вашим надійним помічником! Вона містить повну інформацію про калорії, білки, жири та вуглеводи в найпопулярніших продуктах, що дозволяє вам детально аналізувати свій раціон. Легкий пошук і зручний фільтр допоможуть швидко знайти потрібний продукт і отримати точні дані. Це ідеальне рішення для тих, хто прагне підтримувати здоровий баланс макроелементів, худнути або набирати м'язову масу. Контроль харчування — ключ до здорового життя, і наша таблиця допоможе зробити цей процес максимально зручним та ефективним.

Таблиця калорійності продуктів

У нашій таблиці калорійності ви знайдете зручний фільтр, що дозволяє сортувати продукти за різними категоріями. Це допомагає не лише швидко знаходити потрібну інформацію, але й дає змогу ефективно контролювати своє харчування, орієнтуючись на конкретні групи продуктів. Давайте детальніше розглянемо кожну з них:

1. Овочі та зелень

Ця категорія включає всі види овочів, від простих картоплі та моркви до більш екзотичних продуктів, таких як батат чи спаржа. Овочі — це основне джерело вітамінів, мінералів, а також клітковини, яка важлива для нормалізації травлення. Вони мають низьку калорійність і високий вміст води, що робить їх ідеальними для дієт. Зелень, така як шпинат, кріп або петрушка, додає вітамінів і мінералів, і служить чудовим доповненням до будь-якої страви.

2. Фрукти та ягоди

Ці продукти забезпечують організм природними цукрами, вітамінами (особливо вітаміном C) та антиоксидантами, які допомагають боротися зі стресом і запобігають старінню. Ягоди, такі як малина, чорниця, полуниця, багаті на клітковину та низькокалорійні, що робить їх ідеальними для перекусів. Фрукти, на відміну від багатьох інших продуктів, містять натуральні цукри, тому вони можуть бути заміною для солодких страв.

3. Горіхи та насіння

Горіхи і насіння — це джерела здорових жирів, білків і мікроелементів, таких як магній, цинк та селен. Це дуже калорійні продукти, тому важливо вживати їх у поміркованих кількостях. Мигдаль, кеш'ю, волоські горіхи, насіння соняшнику, льону та чіа допоможуть задовольнити голод, а також забезпечать організм необхідними нутрієнтами для підтримки енергії протягом дня.

4. Яйця

Яйця — це джерело високоякісного білка та важливих жирних кислот. Вони містять вітаміни A, D і E, а також важливі мінерали, такі як кальцій і залізо. Яйця є незамінним продуктом для тих, хто займається спортом, оскільки вони сприяють росту м’язів і відновленню після тренувань. Вони можуть бути приготовлені в різних варіантах — від омлетів до варених яєць.

5. Хліб та здоба

Ця категорія охоплює всі види хлібобулочних виробів, таких як хліб, булочки, пиріжки і тістечка. Хліб, особливо з висівками або цільнозерновий, є важливим джерелом складних вуглеводів, які дають тривале відчуття насичення. Проте важливо стежити за кількістю калорій у випічці, оскільки здоба часто містить багато цукру та жиру.

6. Молочні та кисломолочні продукти

Молочні продукти — це важливе джерело кальцію, білків і вітамінів групи B. Молоко, сир, йогурт, кефір і ряжанка підтримують здоров'я кісток і сприяють нормалізації роботи травної системи. Кисломолочні продукти містять корисні бактерії, які допомагають збалансувати мікрофлору кишечника. Однак важливо обирати нежирні або з низьким вмістом жиру варіанти, щоб контролювати калорійність.

7. Тверді сири

Сири — це джерело кальцію та білків, але вони також містять велику кількість жиру. Тверді сири, такі як пармезан, чеддер або голландський, мають високу калорійність, тому їх слід вживати в обмежених кількостях. Вони ідеально підходять для додавання в салати, пасти або як частина перекусів, але важливо враховувати їхній високий вміст жирів.

8. Борошно і крупи

Ця категорія містить усі види борошна, а також різні види круп — від рису і пшона до гречки і манної крупи. Крупи є основним джерелом вуглеводів і клітковини, які дають енергію і забезпечують ситість. Вибір цільнозернових або нешліфованих круп допоможе отримати більше корисних нутрієнтів, таких як вітаміни групи B і магній.

9. М'ясо

М'ясо є основним джерелом білка і заліза, необхідного для підтримки нормальної крові і здоров'я організму. Важливо обирати нежирні види м'яса, такі як курка, індичка або телятина, щоб мінімізувати споживання насичених жирів. М'ясо також є чудовим джерелом вітамінів групи B, необхідних для енергетичного обміну.

10. Птиця та дичина

Це категорія включає різні види птиці, такі як курка, індичка, качка, а також дичину, таку як перепел. Птиця має відносно низьку калорійність і високу кількість білка, що робить її ідеальним продуктом для дієт і тих, хто займається спортом. Багато видів птиці містять також корисні жири, які підтримують серцево-судинну систему.

10. Риба та морепродукти

Риба та морепродукти є відмінним джерелом омега-3 жирних кислот, які підтримують здоров’я серця і мозку. Окрім того, риба є чудовим джерелом білка, вітамінів D та B12. Тонка риба, така як тунець, лосось, тріска та оселедець, є низькокалорійними та поживними продуктами для будь-якої дієти.

12. Жири і масла

Ця категорія охоплює різноманітні види масел, такі як оливкова олія, соняшникова олія, масло авокадо, кокосова олія і вершкове масло. Жири є необхідними для організму, але їх слід вживати в поміркованих кількостях. Олії рослинного походження багаті на здорові ненасичені жири, які корисні для серцево-судинної системи.

13. Соуси

Соуси часто додаються до страв для поліпшення смаку, але вони можуть мати високу калорійність, особливо соуси на основі масла чи вершків. У цій категорії ви знайдете різноманітні соуси, від майонезу до соєвого, томатного чи гірчичного соусів. Важливо враховувати кількість споживаних соусів, оскільки вони можуть збільшити загальну калорійність страви.

14. Безалкогольні напої

Ця категорія включає різноманітні соки, газовані напої, воду, чаї і кави без цукру. Напої можуть бути як дуже низькокалорійними (вода, зелений чай), так і містити багато цукру (соки, солодкі газовані напої). Безалкогольні напої мають велике значення в підтримці гідратації, але потрібно обирати їх з низьким вмістом цукру для зниження калорійності.

15. Алкогольні напої

Алкогольні напої мають високу калорійність через вміст алкоголю та цукру. Це можуть бути різні види вина, пива, лікерів або коктейлів. Вживання алкоголю в поміркованих кількостях може бути частиною здорового харчування, але важливо враховувати його вплив на загальну калорійність раціону.

16. Кондитерські вироби та солодощі

Ця категорія включає всі види солодощів: тістечка, цукерки, шоколад, печиво. Кондитерські вироби зазвичай мають високу калорійність через великий вміст цукру, масла і борошна. Якщо ваша мета — знизити вагу або підтримувати баланс калорій, варто обмежувати споживання таких продуктів.

Ці категорії допоможуть вам не лише контролювати калорії, але й слідкувати за балансом макроелементів у вашому раціоні, щоб досягти своїх цілей щодо здоров'я і харчування.

Способи оплати
Способи оплати liqpay